NOS Voetbal

Verschuift de clausule van Koeman nu ook? 'Weet niet wat ik moet antwoorden'

Gudde verzekert dat Koeman ook tijdens EK 2021 op de bank zit

De beslissing om het EK voetbal van aankomende zomer te verplaatsen naar de zomer van 2021, kan ook gevolgen hebben voor afspraken in het contract van bondscoach Ronald Koeman met de KNVB.

Koeman heeft een contract tot 2022 bij de KNVB, maar heeft ook een clausule in zijn contract die hem de optie biedt om na het EK van 2020 naar FC Barcelona te vertrekken. Toch verzekert directeur betaald voetbal Eric Gudde dat Koeman volgend jaar zomer gewoon op de bank zit als bondscoach van het Nederlands elftal.

"Ik heb nog nooit twijfel gehad over de afspraak die Ronald en ik daarover gemaakt hebben", laat Gudde weten aan de NOS. "Dit staat als een paal boven water. Dat is prettig en zo is het ook gewoon."

Koeman zelf is minder stellig als de vraag gesteld of hij volgend jaar gewoon op de bank zit. "Ik zou echt niet weten wat daar op moet antwoorden. Daar is helemaal niet over gesproken. Ik keek uit naar een EK in deze zomer en ik kijk nu uit naar een EK in 2021. Ik kan mij niet voorstellen dat dat verandert."

Droomclub

Het is algemeen bekend dat FC Barcelona de droomclub is van Koeman. Twee maanden geleden sloeg hij nog een aanbod af om per direct aan de slag gegaan bij de Catalaanse club. Ook Barca-legende Xavi werd gevraagd. Uiteindelijk werd Quique Setién de opvolger van de ontslagen Ernesto Valverde.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl