NOS VoetbalAangepast

FC Barcelona hakt knoop door en ontslaat Valverde, Setién nieuwe trainer

FC Barcelona ontslaat Valverde en stelt Setién aan

FC Barcelona neemt per direct afscheid van trainer Ernesto Valverde. De 55-jarige oefenmeester wordt verantwoordelijk gehouden voor de slechte prestaties van de Catalaanse club.

Het is voor Barcelona het eerste gedwongen vertrek van een coach sinds dat van Louis van Gaal in januari 2003.

Setién nieuwe hoofdtrainer

De Catalaanse club maakte direct bekend dat Quique Setién vanaf dinsdag voor de groep zal staan. De 61-jarige oefenmeester tekent een contract tot medio 2022. Eerder was hij onder meer trainer bij Real Betis en Las Palmas.

Nieuwe trainer Barcelona stond 'gisteren nog tussen de koeien'

De beslissing van Barcelona om Valverde te ontslaan komt zeker niet als een verrassing. Al tijden werd in de Spaanse media gespeculeerd over een ontslag. Hoewel Barcelona lijstaanvoerder is in de Spaanse competitie, werd in de laatste vijf wedstrijden maar één keer gewonnen.

Donderdag verloor Barcelona van Atlético Madrid in de halve finale van de Spaanse supercup, die in Saoedi-Arabië gehouden werd.

Het laatste beeld van Ernesto Valverde bij FC Barcelona: zijn vertrek na zijn ontslag

De Catalaanse club informeerde eerder deze week nog bij Ronald Koeman om per direct aan de slag te gaan als hoofdtrainer, maar de bondscoach legde het aanbod naast zich neer. Ook clubicoon Xavi Hernández zou zijn benaderd, maar de oud-middenvelder en huidig trainer van het Qatarese Al-Sadd liet weten nu nog niet op de bank te willen zitten bij Barcelona.

Valverde werd in de zomer van 2017 aangesteld bij Barcelona als vervanger van Luis Enrique. Met de Catalaanse club werd hij twee keer kampioen (2018 en 2019), won hij éénmaal de beker (2018) en één keer de Supercup (2018).

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl