Vreugde bij Koke en Angel Correa van Atlético Madrid

FC Barcelona loopt finale Supercup mis na verlies tegen Atlético Madrid

Met Frenkie de Jong in de basis is FC Barcelona de finale van de Spaanse Supercup misgelopen. Atlético Madrid trok het duel in de slotfase naar zich toe (3-2), waardoor Real Madrid zondag de tegenstander is in de eindstrijd.

In de eerste helft kregen de Catalanen de betere mogelijkheden, maar doelman Jan Oblak hield Lionel Messi en Antoine Griezmann van scoren af.

Pal na rust maakte de net ingevallen Koke de 1-0 voor Atlético Madrid. Lang kon de ploeg van trainer Diego Simeone niet genieten van die voorsprong.

Messi vond namelijk enkele minuten later in de drukte een gaatje om af te drukken en passeerde Oblak met rechts. Zijn tweede goal van de avond, met links, werd door de VAR geannuleerd omdat Messi hands had gemaakt bij de controle van de bal.

Antoine Griezmann wordt gefeliciteerd door Frenkie de Jong

Barcelona kwam alsnog op 2-1. Uitgerekend Antoine Griezmann, met een verleden in Madrid, kopte raak uit een rebound. Het leek vervolgens 3-1 te worden via Gerard Pique, maar de VAR constateerde buitenspel.

Negen minuten voor het eindsignaal kwam Atlético Madrid langszij. Álvaro Morata benutte een penalty. Vlak voor tijd deelde Ángel Correa zelfs de genadeklap uit aan Barcelona.

Opmerkelijk genoeg gaat de finale van de Supercup nu tussen twee ploegen die geen beslag wisten te leggen op de Spaanse titel en/of de beker.

Lucratief mini-toernooi

De Spaanse Supercup wordt dit jaar voor het eerst gespeeld als lucratief mini-toernooi in Saudi-Arabië. Het driejarige contract zou de Spaanse voetbalbond 120 miljoen euro opleveren.