Toni Kroos is het middelpunt van de feestvreugde bij Real Madrid, nadat hij vanuit een hoekschop ineens heeft gescoord

Real Madrid overtuigend naar finale Spaanse Supercup

Real Madrid heeft zich als eerste geplaatst voor de finale van de Spaanse Supercup. In Jeddah (Saudi-Arabië) werd Valencia op overtuigende wijze met 3-1 geklopt.

Toni Kroos opende na een kwartier de score. Hij verraste Valencia-doelman Jaume Domenech, die Jasper Cillessen op de bank hield, door een corner ineens in het doel te schieten. Nog voor rust verdubbelde Isco de voorsprong.

Real Madrid, zonder de geblesseerden Eden Hazard, Karim Benzema en Gareth Bale, domineerde ook na rust en creëerde veel kansen. Luka Modric benutte er één van, door de bal op fraaie wijze met buitenkantje rechts achter Domenech te schieten.

In de blessuretijd kreeg Valencia, op aangeven van de VAR, nog een penalty na een handsbal van Sergio Ramos. Daniel Parejo benutte de strafschop en bepaalde de eindstand op 3-1.

Lucratief mini-toernooi

De Spaanse Supercup wordt dit jaar voor het eerst gespeeld als lucratief mini-toernooi in Saudi-Arabië. Het drie-jarige contract zou de Spaanse voetbalbond 120 miljoen euro opleveren.

Barcelona en Atlético Madrid bepalen donderdag wie het in de finale (zondag) tegen Real Madrid op mag nemen.