Ronald Koeman ANP

Bondscoach Ronald Koeman heeft een aanbod om per direct aan de slag te gaan als hoofdtrainer bij FC Barcelona afgeslagen. Dat heeft Koeman bevestigd tegenover de NOS.

Barcelona zou snel afscheid willen nemen van Ernesto Valverde. De huidige trainer ligt al langer onder vuur. Na de nederlaag in de halve finale van de Supercopa tegen Atlético Madrid, afgelopen donderdag, zou zijn positie niet meer houdbaar zijn. Het contract van Valverde loopt officieel deze zomer af.

Ook Xavi bedankt voorlopig

Technisch directeur Eric Abidal en algemeen directeur Óscar Grau bezochten deze week Qatar voor een oriënterend gesprek met clubicoon Xavi Hernández, die tegenwoordig trainer is bij Al-Sadd. Xavi liet weten nu nog niet op de bank te willen zitten bij Barcelona.

Persbureau Reuters meldt echter dat hij na de bekerfinale in Qatar vrijdag tegen Al Duhail mogelijk toch op het aanbod van Barcelona ingaat.

Xavi Hernández als trainer van Al-Sadd ANP

Na de afwijzing van Xavi zou de Catalaanse club hebben doorgeschakeld naar Koeman. Het is geen geheim dat de coach, die tussen 1989 en 1995 successen kende als speler in Camp Nou, ooit hoopt terug te keren bij Barça.

De bondscoach heeft bij de KNVB zelfs een clausule in zijn contract laten opnemen, waardoor hij na het EK van komende zomer eventueel zou kunnen vertrekken naar Barcelona. Een tussentijdse overgang ziet Koeman echter niet zitten.

STER reclame