Ronald Koeman Pro Shots
Oranje

Bondscoach Ronald Koeman heeft een clausule in zijn contract staan waardoor hij Oranje onder bepaalde voorwaarden mag verruilen voor FC Barcelona.

Dat bevestigde Nico-Jan Hoogma, technisch directeur van de KNVB, in het televisieprogramma Goedemorgen Eredivisie van FOX Sports.

Koeman tekende vorig jaar een contract tot en met het WK van 2022, maar wordt regelmatig in verband gebracht met FC Barcelona. In 1992 bezorgde Koeman de Catalanen de eerste Europa Cup 1 in de clubgeschiedenis. Hij heeft er nooit een geheim van gemaakt ooit trainer te willen worden van Barcelona.

1991: Ronald Koeman voor een training van FC Barcelona ANP

"Daar zijn afspraken over gemaakt", zegt Hoogma. "Ze moeten ervoor betalen." Een bedrag noemde Hoogma niet en volgens de technisch directeur gaat het alleen om Barcelona en niet om andere clubs.

'Dit is niet het moment'

Eind vorig seizoen leek trainer Ernesto Valverde ontslagen te worden bij Barça. Uiteindelijk bleef hij op zijn plek, maar Koeman wilde alle geruchten die toen ook de ronde deden over een vertrek van hem naar de Catalaanse club, de kop indrukken. "Als je na een seizoen nog een jaar te gaan hebt naar het EK, is dat niet het moment", zei hij in juni.

Koeman maakt einde aan geruchten over Barcelona: 'Dit is niet het moment'

Hoogma vertelde dat er wel een mogelijkheid is waarmee Koeman na het Europees kampioenschap van volgend jaar zomer, waarvoor Oranje zich nog officieel moet plaatsen, kan vertrekken naar Barcelona.

"Ik hoop dat wij nog heel lang samen kunnen werken, want ik vind dat het uitstekend gaat", aldus Hoogma. "Maar Ronald heeft al heel lang te kennen gegeven dat hij ooit trainer wil zijn van Barcelona. Laten we zien wat er gaat gebeuren."

"Succes bij Oranje zal hem zeker helpen, zoals dat iedereen helpt bij ons. Maar nogmaals, ik hoop dat het traject doorgaat tot en met het WK in Qatar."

STER reclame