Circuit Zandvoort zal dit jaar het toneel zijn van de NK Inlineskaten
NOS Sport

Geen Formule 1-auto's, wel skeelers dit jaar op circuit van Zandvoort

Op het circuit van Zandvoort zijn dit jaar geen Formule 1-auto's te bewonderen, maar er wordt alsnog een sportevenement gehouden op het gloednieuwe asfalt.

De schaatsbond KNSB heeft namelijk besloten om de Nederlandse Kampioenschappen inlineskaten op het autocircuit te houden. Het is de eerste keer dat de KNSB een officiële skeelerwedstrijd houdt op een autocircuit.

Het circuit werd compleet gerenoveerd voor de terugkeer van de Formule 1 in Nederland, maar die Grand Prix moest vanwege het coronavirus met een jaar worden uitgesteld.

"Hoe mooi is het om een NK inlineskaten te kunnen houden op dat gloednieuwe asfalt, terwijl daar nog geen race verreden is", zegt Marcel Scheperkamp, disciplinemanager inlineskaten van de KNSB.

De skeeleraars zullen dit jaar van start gaan op het circuit van Zandvoort

In het buitenland werd er al wel eens een skeelertoernooi op een Formule 1-circuit gehouden. "Ik was er zelf bij, toen de EK inlineskaten (in 2017, red.) werden gehouden op het F1-circuit van Lagos in Portugal. Dat was echt heel bijzonder en wat mij verbaasde was hoe enorm snel daar gereden werd", aldus Scheperkamp.

Op de NK in Zandvoort, die op zaterdag 29 augustus plaatsvinden, worden de marathon en de 100 meter sprint gehouden. Toeschouwers zijn welkom bij de nationale kampioenschappen, mits ze op anderhalve meter afstand van elkaar blijven. "Langs het Formule 1-circuit hebben we ruimte genoeg", denkt Scheperkamp.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl