NOS Sport

Hendriks: 'Kabinetsbesluit biedt sporters weer perspectief'

Hendriks: 'Kabinetbesluit ongelooflijk fijn voor sporters'

Het kabinet heeft de sportwereld een groot plezier gedaan. Dat was aan technisch directeur Maurits Hendriks van NOC*NSF duidelijk te zien. "Het besluit om alle sporten weer volledig toe te staan, geeft de sporters weer perspectief", zegt de baas van de topsportsector in Nederland.

Een maand geleden pleitte sportkoepel NOC*NSF er al bij de overheid voor om de beperkingen op het veld op te heffen. "Uiteraard afhankelijk van de ontwikkelingen van het coronavirus in Nederland. Maar dit is waar we het uiteindelijk voor doen. Dat sporters weer kunnen trainen en in competitie kunnen uitkomen."

Hendriks is blij voor de top- en recreatieve sporters, maar ook voor de fans. "Er kunnen weer toernooien georganiseerd worden. Wel met de duidelijke boodschap van de minister-president dat we het anderhalvemeterprotocol strikt in acht nemen. Voor iedereen in de sport is dit geweldig nieuws."

Cirkelrand

Ook met het oog op de uitgestelde Olympische Spelen in Tokio (zomer 2021) was de mededeling van premier Rutte belangrijk. "Ik was afgelopen week bij de handbalsters. Die trainden met beperkingen, maar het gaat natuurlijk om de duels op de cirkelrand. Ze hebben nu het idee dat ze weer kunnen opbouwen naar interlands. Het draait uiteindelijk allemaal om perspectief en intensiteit van de trainingen. Je wilt als sporter nu eenmaal weten waar je staat. Dat is vanaf 1 juli het geval," aldus Hendriks.

Ook judoka Henk Grol is blij met de geboden ruimte. De 35-jarige topsporter liet zich de afgelopen maanden herhaaldelijk horen. Grol was kritisch over het gebrek aan steun voor de contactsporten.

"Als je steeds niets mag, ga je toch vragen waarom. Ik begrijp dat NOC*NSF lobbyde op de achtergrond, maar van mij hadden ze veel harder publiekelijk met de vuist op tafel mogen slaan", zei hij bij Langs de Lijn En Omstreken over de langdurige beperkingen voor de contactsporters.

Grol gaat nog een keer voor de Olympische Spelen, die zijn uitgesteld naar 2021. Hij moet nog duidelijkheid krijgen over het kwalificatietraject, maar zijn eerste doel is weer helemaal op niveau komen. "Ik heb een trainingsachterstand, die ik wel goed kan maken. Het is wel een uitdaging. Ik moet rustig opbouwen, want ik heb een oud lijf..."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl