NOS Wielrennen

Boom wordt coach bij vrouwenploeg Vos: 'Kan wel wat vertellen over Roubaix'

Lars Boom keert terug in het wielrennen. Niet als renner in het mannenpeloton, zoals zijn oud-ploeggenoot Pieter Weening, maar als coach bij CCC-Liv, de vrouwenploeg waarvoor Marianne Vos rijdt.

De oud-renner van onder meer Rabobank en Astana zal zich met name bezighouden met materiaaltests en de optimalisatie van het materiaal.

Focus op Parijs-Roubaix

In eerste instantie ligt de focus op Parijs-Roubaix, de koers die op 25 oktober voor het eerst op de kalender van de Women's WorldTour staat. Boom: "Ik kan er wel wat over vertellen, denk ik. Het is en blijft mijn favoriete terrein."

De 34-jarige Boom zette deze winter een punt achter zijn loopbaan, nadat zijn ploeg Roompot was opgehouden te bestaan. In de tien jaar daarvoor boekte hij 24 zeges op de weg, waaronder in 2014 de befaamde kasseienrit in de Tour de France naar Arenberg.

In Parijs-Roubaix eindigde hij een keer als vierde en als zesde.

"Ik fietste voor mijn plezier, ben nog topfit en zou in deze periode veel gravelraces gaan rijden", aldus Boom, "Races als Dirty Kanza in de Verenigde Staten. Maar die werden door de coronacrisis natuurlijk allemaal geschrapt."

Boom kwam in contact met Eric van den Boom, de eigenaar van CCC-Liv. Via de laptop heeft Boom zelfs al een workshop gegeven over zijn favoriete race Parijs-Roubaix. "Ze reageerden daar enthousiast op. Het is ook niet niks: de kasseien in Roubaix liggen echt heel anders dan in Vlaanderen. Ik heb heel veel zin om in de komende tijd met de vrouwen fietsen te gaan testen."

Naast Blijlevens in de auto

De samenwerking tussen Boom en de ploeg richt zich niet alleen op de kasseien, maar ook op de lange termijn. Dat is opvallend, aangezien hoofdsponsor CCC door de coronacrisis in zwaar weer verkeert.

"De komende weken ga ik ook naast ploegleider Jeroen Blijlevens zitten om te zien hoe dat gaat. En het is de bedoeling om ook volgend jaar als coach bij deze ploeg actief te zijn."

2014: Boom wint befaamde Touretappe over kasseien

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl