AFP
NOS Wielrennen

Boom stopt als wegwielrenner, maar houdt de deur op een kier

Besmeurd met modder en met gebalde vuisten kwam wielrenner Lars Boom in 2014 over de finish. Boom had net een loodzware kasseienetappe in de Tour de France gewonnen. Ongetwijfeld een van de hoogtepunten tijdens zijn carrière op de weg, waar hij woensdag een punt achter zette.

De 33-jarige Vlijmenaar had een doorlopend contract bij de ploeg Roompot-Charles, maar die ploeg houdt per 31 december op te bestaan. Boom sprak wel met kleinere ploegen, maar geen van de aanbiedingen was naar zijn zin. "Op een gegeven moment moet je een keuze maken en zeggen: ik ga iets anders doen, wat ik misschien wel net zo leuk vind."

Pauze of definitief stoppen

Boom, zo laat hij in het NOS-radioprogramma Langs de Lijn En Omstreken weten, gaat zich volgend seizoen richten op gravel- en mountainbikeraces. "Ik ben op dit moment in gesprek met een aantal sponsoren en die gesprekken verlopen goed. Er komt over een paar weken meer duidelijkheid."

ANP
Lars Boom in dienst van Astana

Boom, die in 2008 wereldkampioen veldrijden werd en ook de Nederlandse titel op de weg en op de tijdrit veroverde, wil nog niet helemaal afscheid nemen van het wegwielrennen. Als er een mooie ploeg komt, staat hij daar voor open. "Het boek is niet dicht. Ik heb zeker nog wel ambitie, maar dan moet er wel iets moois langskomen natuurlijk."

Terugkijken op zijn carrière op de weg hoeft dan ook niet per se voor hem. "Ik denk dat ik een mooie erelijst heb, waar ik ontzettend trots op ben. Het is jammer dat ik nu even een jaartje pauze moet nemen, of misschien voor altijd pauze neem, maar dat is dan niet anders."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl