ANP
NOS Voetbal

Real krijgt Valencia met uitblinker Cillessen pas laat op de knieën

In de Spaanse titelstrijd is Real Madrid koploper Barcelona tot op twee punten genaderd. De Koninklijke beet zich op eigen veld een uur lang de tanden stuk op Valencia, dat in doelman Jasper Cillessen zijn uitblinker kende, maar stapte uiteindelijk toch met een comfortabele zege (3-0) van het veld.

Cillessen werd veelvuldig onder vuur genomen van afstand, maar redde ook twee keer knap met zijn voeten op pogingen van dichtbij. Eden Hazard en Dani Carvajal doken in de eerste helft vrij op voor Cillessen, maar slaagden er geen van beiden in de doelman van Oranje te passeren.

Daardoor mochten de bezoekers lang hopen op een goed resultaat. Uitgerekend Rodrigo liet zich gelden als gevaarlijkste aanvaller bij Valencia. De aanvaller groeide op in de jeugd van Real en speelde talloze wedstrijden in het Estadio Alfredo Di Stéfano, het kleine stadion waar normaal de jeugdwedstrijden worden gespeeld, maar waar het eerste elftal van Real vanwege verbouwingen aan het grote Santiago Bernabéu momenteel zijn thuiswedstrijden speelt.

Tot twee keer toe was Rodrigo dicht bij een doelpunt. Eerst strandde een schot van hem op de paal en kort daarna werd een treffer van hem na ingrijpen van de VAR afgekeurd wegens buitenspel.

Eerste speelminuten Asensio

Pas daarna bleek Real Madrid wakkergeschud. De thuisploeg voerde de druk steeds verder op, wat in de 61ste minuut leidde tot een doelpunt van Karim Benzema. De Fransman opende de score met een laag schot. Het mooiste moest toen nog komen, onder impuls van Marco Asensio.

De middenvelder mocht een kwartier voor tijd invallen, het waren zijn eerste speelminuten dit seizoen. De 24-jarige aanvaller stond vanwege een gescheurde kruisband sinds juli vorig jaar aan de kant.

Nadat Asensio zelf fraai voor 2-0 had gezorgd, leverde hij bij de derde Madrileense treffer het voorbereidende werk. Na een aanname met rechts en een knal met links zette Benzema met zijn tweede van de avond de kers op de taart.

Barcelona, dat net als Real Madrid 29 wedstrijden heeft gespeeld, gaat vrijdag op bezoek bij het Sevilla van Luuk de Jong, de nummer drie in de Primera División.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl