Ansu Fati viert zijn doelpunt tegen Leganés

Barcelona wint eerste duel in Camp Nou sinds coronapauze

FC Barcelona heeft ook zijn tweede duel na de coronapauze gewonnen. Met Frenkie de Jong op de bank klopte de koploper in Spanje Leganés met 2-0 in de eerste wedstrijd in Camp Nou sinds de coronauitbraak.

Hekkensluiter Leganés had in de eerst helft twee keer op voorsprong kunnen komen via Miguel Ángel Guerrero. Zijn inzetten van dichtbij misten echter precisie.

Kort voor rust benutte Barça zijn eerste kans wel. Ansu Fati schoot van ruim zestien meter raak.

Slalom Messi

Lionel Messi slalomde halverwege de tweede helft door de defensie van Leganés en werd in het strafschopgebied pas gestuit door Rubén Pérez. Scheidsrechter Juan Martínez legde de bal op de stip. Messi ging zelf achter de bal staan en gaf Leganés-doelman Iván Cuellar geen kans.

Lionel Messi na zijn benutte strafschop tegen Leganés

Het slotakkoord was voor Kévin Rodrigues. De invaller krulde een vrije trap fraai richting de kruising, maar Barcelona-doelman Marc-André Ter Stegen kon de bal nog net naast het doel tikken.

Real Madrid, de titelconcurrent van Barcelona op vijf punten achterstand, treft donderdag Valencia.