Edwin van der Sar, algemeen directeur van Ajax
NOS Voetbal

KNVB neemt voorstel Van der Sar mee bij planning komend seizoen

De KNVB ziet heil in het voorstel van Edwin van der Sar om komend seizoen de belangrijkste wedstrijden pas in het tweede deel van de competitie te spelen, als er mogelijk ook weer toeschouwers aanwezig kunnen zijn in de stadions.

Van der Sar was anderhalve week geleden te gast in de uitzending bij NOS Studio Sport, waar de algemeen directeur van Ajax uitvoerig sprak over de huidige staat van het voetbal. Daarbij dacht hij ook in oplossingen.

"Het lijkt me een goed plan om de wedstrijden waar veel publiek op afkomt, de zogenoemde kaskrakers, in de tweede helft van het seizoen te programmeren", reageerde directeur betaald voetbal Eric Gudde op het initiatief van de oud-doelman.

'Eerlijker en mooier'

Van der Sar vindt dat beladen duels onder dezelfde omstandigheden moeten worden gespeeld. "Dat is eerlijker en ook mooier om uit te zenden. Dan denk ik aan duels tussen bijvoorbeeld Ajax, Feyenoord en PSV, maar ook aan regionale derby's als Twente-Heracles en Groningen-Heerenveen."

Van der Sar onthult zijn plannen in de uitzending van NOS Studio Sport:

Plan Van der Sar: 'Doe topduels in tweede seizoenshelft, dat is eerlijker'

"Aan de andere kant blijft het koffiedik kijken", relativeerde Gudde. "Niemand weet nog wanneer we met publiek kunnen gaan spelen."

De KNVB mikt vooralsnog op 1 januari als datum dat er weer supporters in de stadions mogen komen. Doordat de eredivisie relatief laat begint, niet voor september, wordt er in de wintermaanden veel gevoetbald.

Nieuwe jaargang

"Het belangrijkste is dat er gevoetbald wordt", benadrukte van der Sar. "Je moet gaan kijken naar je fans toe hoe je het aantrekkelijk kan maken."

Gudde laat weten wat dat betreft op één lijn te zitten met Van der Sar en zijn voorstel in de opzet voor de nieuwe jaargang mee te nemen: "De afdeling competitiezaken gaat er in elk geval wel mee aan de slag."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl