'Kan een club 100 miljoen gaan betalen? Nee, dat is onverantwoord'
Nu zo langzamerhand het betaald voetbal in steeds meer landen weer wordt opgestart, wordt er ook weer gehandeld in spelers en zwengelen de geruchten rondom op handen zijnde transfers weer aan.
Zo nam Paris Saint-Germain onlangs Mauro Icardi definitief over van Inter, verkast Timo Werner na dit seizoen zo goed als zeker naar Chelsea en lijkt Manchester United, nadat Real Madrid zou zijn afgehaakt, zijn zinnen te hebben gezet op Donny van de Beek.
Ajax-directeur Edwin van der Sar wilde in de uitzending van Studio Sport niks zeggen over de eventuele transfer van zijn talentvolle middenvelder, maar liet wel zijn licht schijnen over de huidige situatie in het internationale voetbal.

"We gaan geen uitverkoop houden voor de beste spelers die we hebben. We houden ze het liefst zelf", aldus Van der Sar.
"Van een crisis wordt altijd geprofiteerd en sommige clubs zullen in moeilijkheden komen en misschien een speler eerder moeten laten gaan of voor een lager bedrag. Maar ik denk dat wij in de gelukkige omstandigheid zijn dat we een sterk financieel beleid hebben gevoerd. Dat je niet per se hoeft te verkopen."
'Je hebt te maken met het publiek'
Voetbalmakelaar Rob Jansen zet zijn vraagtekens bij eventuele grote transfers, zoals die in het verleden vaak voorkwamen. "Je hebt te maken met de reacties van het publiek", zegt hij.
"Kan een club dan 100 miljoen gaan betalen? Is dat te verkopen? Nee, dat kan helemaal niet, dat is onverantwoordelijk. Dit wordt echt een probleem. Een verkopende club kan zeggen: wij blijven bij ons standpunt, die speler is 50, 60 of 80 miljoen. Maar die kopende club, los van het feit of die kan betalen, moet bedenken of dat op dit moment te verantwoorden is."
Daarnaast denkt Jansen dat de huidige coronacrisis ook invloed gaat hebben op de salarissen van de spelers. "Ook al zouden die transfers rondkomen, en ik denk dat die bedragen veel lager komen te liggen en dat spelers langer bij een club blijven en wachten, dan zullen de onderhandelingen andere salarissen opleveren."
- live
EK sprint: 1.000 meter (vrouwen)
Rechtstreeks verslag van de EK sprint in Heerenveen. Op het programma staan nog de eerste 500 en 1.000 meter (sprint).
Verbij kan derde Europese sprinttitel vergeten na val, Moesjtakov leidt
Op de eerste 500 meter bij de EK sprint gaat de titelverdediger onderuit. Hein Otterspeer en Thomas Krol beginnen wel goed aan hun sprinttoernooi.
Stabiele Roest ligt op koers voor eerste Europese allroundtitel
In Heerenveen noteert hij de tweede tijd op de 500 meter en wint hij de 5.000 meter. Op de 1.500 meter heeft hij een voorsprong van 2,50 seconden op Sverre Lunde Pedersen.