Jordi Alba en Lionel Messi vieren een Barcelona-doelpunt
NOS Voetbal

Barcelona kent bij herstart geen problemen met Real Mallorca

FC Barcelona heeft een prima herstart van La Liga beleefd. De uitwedstrijd tegen Real Mallorca leverde de koploper in Spanje een 4-0 zege op. Achtervolger Real Madrid, dat nu vijf punten minder heeft, krijgt zondag Eibar op bezoek.

De Catalanen kwamen geweldig uit de startblokken. Na een kleine minuut heroverde Frenkie de Jong de bal waarna Jordi Alba een voorzet op het hoofd van de inkomende Arturo Vidal liet eindigen: 0-1. Barcelona hield de druk op de ketel, maar liet het in de afronding afweten.

Mallorca, dat op de ranglijst slechts twee ploegen onder zich weet, beet sporadisch van zich af. Zo liet de net 19-jarige Japanner Takefusa Kubo zich gelden met een opmars die eindigde met een vlammend schot, waarmee doelman Marc-Andre ter Stegen de grootste moeite had. De Duitse sluitpost moest na een halfuur opnieuw in actie komen bij een vrije trap van Kubo.

De eerste voor Braithwaite

In de 37ste minuut verdubbelde Martin Braithwaite de marge met zijn eerste treffer voor Barcelona. Na een doorkopballetje van de sterk spelende Lionel Messi haalde de Deen, in februari aangetrokken omdat de geblesseerde Luis Suárez langdurig uit de running was, hard uit.

Martin Braithwaite (midden) ontvangt de felicitaties voor zijn eerste Barcelona-treffer

Meteen na de pauze kende Mallorca, dat eerder dit seizoen thuis met 1-0 had gewonnen van Real Madrid, een goede fase. Ante Budimir was twee keer dicht bij de aansluitingstreffer, maar zag de bal ook twee keer net naast gaan.

Invalbeurt Suárez

Na een klein uur mocht Suárez als vervanger van Antoine Griezmann zijn eerste minuten sinds januari maken. Barcelona-trainer Quique Setien liet Braithwaite dus staan, maar de spits wist die keuze niet waar te maken toen Messi hem met een listig balletje in stelling bracht: doelman Manolo Reina kon redding brengen.

Toch kwam de 0-3 op het scorebord. Alba stoomde na een fraaie Barcelona-combinatie op naar het vijandige doel, waar hij koeltjes afrondde. Messi maakte in de extra tijd via de voet van Francisco Gamez het kwartet vol.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl