EPA
NOS Voetbal

Spaans voetbal hervat met stadiongeluid én virtuele fans

De Spaanse voetbalcompetitie wordt donderdag hervat met de stadsderby tussen Luuk de Jongs Sevilla FC en Real Betis. Net als bij de Duitse Bundesliga zullen de duels uit La Liga te zien zijn met virtuele sfeereffecten.

Televisiekijkers kunnen kiezen: kijken naar een duel met lege tribunes of op een extra kanaal afstemmen en dan virtuele fans zien en horen met geluiden uit een vol stadion, die aangeleverd worden door de makers van de videogame FIFA.

Net echt

De virtuele fans zijn te zien in de kleuren van de thuisclub. "Het gebruik van technologie maakt het mogelijk duels op een aantrekkelijke manier te laten zien. Het lijkt sterk op hoe ze eruitzagen en klonken voordat de competitie werd uitgesteld", aldus La Liga.

In Nederland zendt FOX Sports wedstrijden van de Bundesliga uit met geluid van publiek. Daarover maakten we vorige maand onderstaande reportage.

Duits voetbal nu ook te zien met geluid van vol stadion

Vlak voor de aftrap van alle duels in de komende 28ste speelronde van La Liga zullen alle corona-sterfgevallen herdacht worden met een minuut stilte. Spanje is zwaar getroffen door de pandemie, met ruim 27.000 doden.

Koploper FC Barcelona komt zaterdag voor het eerst in actie bij Real Mallorca. Real Madrid staat tweede, op twee punten. Die ploeg speelt zondag tegen Eibar.

Stand La Liga

FC Barcelona 27-58 (63-31)
Real Madrid 27-56 (49-19)
Sevilla FC 27-47 (39-29)
Real Sociedad 27-46 (45-33)
Getafe CF 27-46 (37-25)

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl