AFP
NOS Voetbal

De Jong redelijk tevreden over debuutseizoen, dat op Mallorca wordt vervolgd

Met een gelikt filmpje op social media liet Barcelona deze week weten dat de spelers staan te trappelen om de competitie te hervatten. Dit weekeinde wordt de titelstrijd met Real Madrid hervat.

"Kun je het voelen? Het voetbal, het is terug!" Met opzwepende woorden, begeleid met onder meer een fragmentje van een voetballende Johan Cruijff, lijkt de Catalaanse club alle fans het gevoel te willen geven dat ondanks alle misère vanwege de coronacrisis de liefde voor het voetbal nog als vanouds is.

Daar kunnen alle coronaregels en bijbehorende lege tribunes niets aan veranderen.

Barcelona telt af met gelikt filmpje: 'Het voetbal, het is terug!'

De nieuwe Barcelona-coach Quique Setién, die in januari de ontslagen Ernesto Valverde opvolgde, beschikt zaterdag in het duel met met degradatiekandidaat Real Mallorca weer over Luis Suárez, die in januari aan de rechterknie werd geopereerd en sindsdien aan de kant heeft gestaan.

Ook aanvoerder Lionel Messi en de nu al onomstreden Frenkie de Jong zijn erbij op het Spaanse vakantie-eiland.

De Jong speelde dit seizoen bij Barcelona met Antoine Griezmann de meeste officiële wedstrijden (37) en was in 23 van de 27 La Liga-duels basisspeler.

Ik denk dat we nu beter zijn dan voor het stopzetten van de competitie.

Frenkie de Jong

De Oranje-international kijkt vooralsnog met een redelijk tevreden gevoel terug op zijn debuutjaar in Spanje. "Ik heb goede wedstrijden gespeeld, maar ook wedstrijden die wat minder gingen of zelfs onder mijn niveau zaten", zegt De Jong.

"Ik heb wel een mindere periode gekend, maar dat betekende niet dat ik heel slecht speelde, maar ik weet dat ik nog veel beter kan."

EPA
Frenkie de Jong (rechts) viert met Lionel Messi (links) het doelpunt van Arthur Mello in het bekerduel met Leganes in januari

De Jong behoort dit seizoen met Antoine Griezmann en Sergio Busquets tot de spelers van Barcelona die vooralsnog zijn gevrijwaard van blessures.

Progressie

De voormalig speler van Ajax is tevreden over de progressie die Barcelona in de coronaperiode heeft geboekt. "Je kon al merken dat we als team aan het groeien waren. Ik denk dat we nu beter zijn dan voor het stopzetten van de competitie."

Barcelona (58 punten) verdedigt in La Liga twee punten voorsprong op Real Madrid. Die kleine marge garandeert welhaast een ouderwets spannend slot van de competitie.

"De kop van de ranglijst is dit seizoen vaak veranderd", aldus De Jong. "We hebben wisselvallig gepresteerd, maar hetzelfde gold voor Real Madrid."

De Madrilenen hervatten zondagavond de competitie met een thuiswedstrijd tegen Eibar.

Stand La Liga

1 FC Barcelona 27-58
2 Real Madrid 27-56
3 Sevilla 28-50
4 Real Sociedad 27-46
5 Getafe 28-46
6 Atlético Madrid 27-45
7 Valencia 28-43

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl