Sevilla doet met de zege op Betis goede zaken in de strijd om een Champions League-ticket

De Jongs Sevilla maakt vliegende herstart met zege in eenzijdige derby

Groots was 'El Gran Derbi' niet, eerder eenzijdig. Maar het Sevilla van Luuk de Jong zal er niet om malen, die club stond na de derby tegen Real Betis, de eerste wedstrijd in La Liga na de coronapandemie, aan de goede kant van de score: 2-0 zege.

Met de eerste ring bezet door een virtuele fanmassa, die af en toe bij toverslag verdween en weer terugkeerde, legde Sevilla zijn tegenvallende stadsgenoot de wil op. Voor rust schoot Lucas Ocampos uit een moeilijke hoek op de kruising en kopten Jules Koundé en De Jong in kansrijke positie naast.

De Jong verdient strafschop

Tien minuten in de tweede helft resulteerde Sevilla's dominantie in een verdiende voorsprong. Met een hoofdrol voor De Jong, die bij een luchtduel door Marc Bartra in de rug gesprongen werd, schreeuwend naar zijn nek greep en de scheidsrechter hoorde fluiten: strafschop. Ocampos maakte vanaf elf meter geen fout: 1-0.

NOS-correspondent Rop Zoutberg praat ons voor aanvang bij over de stand van zaken in La Liga:

Luidsprekers in het stadion staan extra zacht tijdens derby van Sevilla

Diezelfde Ocampos vervulde zes minuten na de openingstreffer de rol van aangever. De Argentijn verlengde een hoekschop met de hak, waarna middenvelder Fernando de 2-0 binnen kopte.

De Jong gewisseld

Twintig minuten voor tijd zat de wedstrijd van De Jong erop en werd hij vervangen door Youssef En-Nesyri. Beide ploegen mochten vijf keer wisselen. Daarnaast werd het spel halverwege de eerste en tweede helft stilgelegd voor een extra drinkpauze.

Real Betis probeerde nog wel een comeback te bewerkstelligen, kwam in de slotfase ook vaker gevaarlijk door, maar tot doelpunten leidde het slotoffensief niet.

Sevilla doet met de zege op Betis goede zaken in de strijd om de Champions League-tickets. De eerste vier ploegen in Spanje kwalificeren zich voor het miljardenbal, de ploeg van De Jong staat derde achter koploper Barcelona en Real Madrid.