Boosheid bij Alfred Schreuder
NOS Voetbal

Meijer: 'Heb mensen bij Hoffenheim nooit negatief over Schreuder horen praten'

Het plotselinge vertrek van Alfred Schreuder als trainer van het Duitse TSG 1899 Hoffenheim heeft ook Erik Meijer verbaasd. "Enorm. Ik vind het vreemd, heel vreemd. Raar ook dat het nu gebeurt."

Er zijn nog maar vier speelronden te gaan in Duitsland en Hoffenheim doet als nummer zeven van de Bundesliga volop mee in de strijd om Europees voetbal. Een meningsverschil met de leiding over de toekomst van de club zorgde echter voor een breuk.

Nooit een negatieve klank

"Heel gek, want ik heb de club nooit negatief over Schreuder horen praten. Ze wisten ook precies wie ze in huis haalden, want hij is daar al een periode assistent-trainer geweest", zegt Meijer dinsdagavond in Langs de Lijn En Omstreken.

De 50-jarige Limburger kwam in de Bundesliga onder meer uit voor Bayer Leverkusen en Hamburger SV. Hij is nu voetbalanalist op de Duitse televisie.

Meijer denkt dat Schreuder best een nieuwe club in Duitsland kan vinden, als hij zou willen. "Zeker. Hij staat bekend als een vakman die rustig, beschaafd en duidelijk over voetbal praat. Voor mij was Hoffenheim de club die Europees voetbal zou halen."

Peter Bosz, trainer van Leverkusen

Door het vertrek van Schreuder is er nu nog maar een Nederlandse hoofdtrainer actief in de Bundesliga: Peter Bosz. Hij bereikte met Bayer Leverkusen dinsdag de finale van de beker en staat vijfde in de competitie.

Meijer: "Er is hier enorm veel respect voor hem. Hij heeft zijn manier van spelen overgebracht op de ploeg. Agressief met heel veel risico. Het is fantastisch om naar te kijken."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl