Alfred Schreuder
NOS Voetbal

Schreuder per direct weg als trainer Hoffenheim

Trainer Alfred Schreuder is per direct vertrokken bij de Duitse voetbalclub TSG 1899 Hoffenheim. Volgens de clubleiding is een verschil van mening over de te volgen koers reden voor de breuk met Schreuder.

Het contract van de 47-jarige Schreuder liep nog door tot medio 2022, maar is ontbonden. Ook assistent-trainer Dick Schreuder, de broer van Alfred, vertrekt.

Hoffenheim staat op de zevende plaats in de Bundesliga en doet met nog vier wedstrijden te gaan volop mee in de strijd om Europees voetbal. Na een moeizame periode voor de coronacrisis pakte Hoffenheim acht punten in de laatste vier duels.

"Helaas konden we het niet eens worden over de manier waarop we met Hoffenheim de toekomst in moeten gaan. Ik betreur deze ontwikkeling", reageert Schreuder op de website van Hoffenheim. "Maar in dit soort gevallen moet je eerlijk zijn tegenover elkaar en de consequenties accepteren."

'Belangrijke details'

In een verklaring prijst de clubleiding van Hoffenheim Schreuder voor zijn prestaties in dit seizoen, maar stelt daarin tevens dat de club en de trainer andere ideeën hebben over de toekomst.

"Over belangrijke details hadden we een andere mening, waardoor een verdere samenwerking geen zin meer zou hebben", stelt technisch directeur Alexander Rosen.

Het was het eerste seizoen bij Hoffenheim voor Schreuder, waar hij de opvolger was van Julian Nagelsmann. Tussen 2015 en 2018 was hij al eens assistent bij Hoffenheim. Vorig seizoen was Schreuder assistent van trainer Erik ten Hag bij Ajax.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl