Vreugde bij Lucas Alario (Leverkusen)
NOS Voetbal

Bosz en Leverkusen via amateurs Saarbrücken naar finale Duitse beker

Bayer Leverkusen heeft zich zonder al te veel moeite geplaatst voor de finale van het Duitse bekertoernooi. Op bezoek bij Saarbrücken, dat uitkomt op het vierde niveau in Duitsland, won de ploeg van trainer Peter Bosz met 3-0.

Saarbrücken, dat op weg naar de halve finales al twee Bundesligaclubs uitschakelde, had in het eigen lege Hermann-Neuberger-Stadion geen schijn van kans tegen de nummer vijf van de Bundesliga.

Amateurs krijgen in het bekertoernooi thuisvoordeel wanneer ze loten tegen een profclub. Daardoor kolkte het kleine stadionnetje, dat 6.800 zitplaatsen heeft, de voorgaande duels. Tegen Leverkusen werd die steun vanaf de tribunes node gemist.

Daarnaast speelde Saarbrücken z'n laatste duel op 7 maart, terwijl Leverkusen sinds enige tijd weer speelt in de Bundesliga.

Technisch directeur Rudi Völler (l) bij de wedstrijd van zijn Bayer Leverkusen tegen Saarbrücken

De ploeg van Bosz domineerde van begin tot eind. Het duurde dan ook niet lang voordat Leverkusen al een comfortabele 2-0 voorsprong te pakken had.

Eerst was het Moussa Diaby die na een fraaie pass van Kerem Demirbay Saarbrücken-keeper Daniel Batz verschalkte. Een paar minuten later was Lucas Alario attent na een botsing tussen Batz en medespeler Manuel Zeitz.

Leverkusen, dat in 1993 de Duitse beker wist te winnen, hield in het verloop van de wedstrijd de controle en liep in de tweede helft via Karim Bellarabi simpel uit naar 0-3.

'Serieus aangepakt'

"Je krijgt in je voetbalcarrière niet veel kansen om finales te spelen. Als je zo dichtbij bent, moet je het serieus aanpakken. Dat hebben we gedaan", zei Peter Bosz na afloop. "We hebben het vanaf het begin goed aangepakt. Als je twee keer scoort in het eerst half uur, dan is de wedstrijd beslist."

Hij keek ook alvast vooruit naar de eindstrijd. "Je speelt een finale om die te winnen. Dat wordt de volgende opdracht."

In de finale neemt Leverkusen het op tegen Bayern München, dat zaterdag nog met 4-2 won in Leverkusen, of Eintracht Frankfurt. Beide ploegen treffen elkaar woensdagavond in München.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl