NOS Nieuws

Wekdienst 6/6: Ledenvergadering Denk • Opnieuw anti-racismeprotesten

Goedemorgen! Denk houdt vandaag een (online)-ledenvergadering. En in Tilburg en Eindhoven worden vandaag opnieuw anti-racismeprotesten gehouden.

Het weer: In de ochtend zijn er perioden met zon. Later neemt vanuit het westen de bewolking toe en vooral in de kustprovincies vallen talrijke buien, mogelijk met onweer. Er waait een vrij krachtige tot harde zuidwestenwind en het wordt 13 tot 16 graden.

Moet je vandaag de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. Check hier de dienstregeling voor het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Tijdens de (online) ledenvergadering van Denk is de belangrijkste vraag of voorzitter Öztürk opstapt.
  • Vanaf 14.00 uur wordt er in Tilburg gedemonstreerd tegen racisme. In Eindhoven wordt het stokje om 17.00 uur overgenomen.
  • En op de Amsterdamse NDSM-werf wordt vandaag 38.000 kilo aardappels gestort. Het gaat om een actie voor boeren die de aardappels bijna niet meer kwijtraken in coronatijd. Wie zich vooraf heeft aangemeld, mag zijn of haar tas komen volladen en een bedrag doneren.

Wat heb je gemist?

De Amerikaanse oud-vicepresident Joe Biden heeft genoeg gedelegeerden binnengehaald om namens de Democraten mee te doen aan de presidentsverkiezingen. Dat heeft persbureau Associated Press uitgerekend op basis van de uitslagen van de voorverkiezingen die dinsdag werden gehouden. Biden was al de gedoodverfde Democratische presidentskandidaat nadat Bernie Sanders zich begin april had teruggetrokken uit de race, maar hij had officieel nog niet genoeg gedelegeerden verzameld. Hij zal het in november opnemen tegen Donald Trump.

Ander nieuws uit de nacht

En dan nog even dit

Ook prins William probeert een steentje bij te dragen tijdens de coronacrisis. Hij heeft de afgelopen vrijwilligerswerk gedaan voor een dienst die mensen met tekstberichten steunt als ze persoonlijke problemen hebben. De Britse prins appte anoniem naar hulpzoekende mensen. Dat deed hij in het kader van een nationale Vrijwilligersweek.

Tijdens een videogesprek liet de prins andere vrijwilligers weten dat hij meehielp:

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl