EPA
NOS Voetbal

NBA en MLS wijken uit naar Disney World voor hervatting competitie

Orlando lijkt het epicentrum te worden van de hervatting van de Amerikaanse sportcompetities. Zowel in de NBA (basketbal) als MLS (voetbal) wordt het huidige seizoen voortgezet in de stad in de staat Florida.

De competities, die in maart werden stilgelegd vanwege de coronacrisis, wijken uit naar het ESPN Wide World of Sports Complex, dat in het Disney World-resort ligt en voldoende hotels en sportaccommodaties omvat.

Slechts 22 clubs doen mee

De raad van eigenaars van de NBA ging donderdag volgens Amerikaanse media bijna unaniem akkoord met het plan. Vrijdag moet de spelersvakbond zich nog uitspreken.

Het seizoen wordt afgemaakt met 22 van de 30 clubs - 13 uit de Western Conference en 9 uit de Eastern Conference. Dat zijn de clubs die nog kans maken op de play-offs.

Grote namen als Golden State Warriors (de laatste vijf jaar deelnemer aan de NBA-finals, maar dit seizoen laatste in de Western Conference) en Cleveland Cavaliers (vier van de laatste vijf jaar in NBA-finals) zijn uitgespeeld.

De 22 clubs spelen vanaf 31 juli eerst acht reguliere wedstrijden. De play-offs moeten in augustus beginnen en in oktober zijn afgerond.

In de MLS werd woensdag al een akkoord bereikt over een tijdelijke verhuizing naar Disney World. De voetbalcompetitie, die voor de coronapauze pas twee speelrondes onderweg was, wordt binnenkort in toernooivorm afgemaakt.

De clubs spelen drie groepswedstrijden, waarna er in totaal 16 doorstoten naar de knock-outfase. Volgens Don Garber, competitieleider van de MLS, duurt het toernooi niet meer dan 35 dagen.

De lengte was een heet hangijzer voor de spelers, omdat ze niet te lang weg willen zijn bij hun families. De MLS brengt binnenkort meer details over het toernooi in Florida naar buiten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl