AFP
NOS Sport

NBA-topspelers vormen front: wij willen seizoen afmaken

Onder anderen LeBron James, Stephen Curry en Kevin Durant hopen dat het huidige NBA-seizoen wordt afgemaakt zodra er in de Verenigde Staten weer op professioneel niveau mag worden gesport.

Dat is volgens diverse Amerikaanse media de uitkomst van een conferencecall die werd geïnitieerd door Chris Paul van Oklahoma City Thunder, tevens de voorzitter van de NBA-spelersraad.

Naast James (LA Lakers), Curry (Golden State Warriors) en Durant (Brooklyn Nets), namen ook Anthony Davis (LA Lakers), Giannis Antetokounmpo (Milwaukee Bucks), Kawhi Leonard (LA Clippers), Damian Lillard (Portland Trail Blazers) en Russell Westbrook (Houston Rockets) deel aan het gesprek.

De rondgang had een informeel karakter, aangezien de spelersraad geen officiële verklaring over de conferencecall afkondigde, zo meldde NBA-journalist Shams Charania van het gezaghebbende The Athletic.

Eerder klonk LeBron James al optimistisch over het afmaken van het seizoen. "Zodra het veilig is, willen we graag ons seizoen voltooien. Ik ben er klaar voor en ons team is er klaar voor", aldus de drievoudig NBA-kampioen.

Naar verluidt hebben inmiddels alle betrokken partijen een bericht ontvangen dat de NBA en de spelers het seizoen willen afmaken.

De NBA ligt sinds 11 maart stil en er moeten in het reguliere seizoen nog 259 duels worden gespeeld. Mocht de competitie worden hervat, dan gaat dit naar alle waarschijnlijkheid in afgeslankte vorm gebeuren.

Het is de verwachting dat de NBA in juni een beslissing neemt over het seizoen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl