Roxana Maracineanu, de Franse minister van Sport
NOS Voetbal

Franse minister wil niets weten van verzoek Lyon om Ligue 1 te hervatten

De Franse minister van Sport, Roxana Maracineanu, heeft het verzoek van Olympique Lyonnais om de Franse voetbalcompetitie alsnog uit te spelen, naar de prullenbak verwezen. "De strijd is al gestreden, ze zijn een beetje te laat", zei Maracineanu in een interview op de Franse televisie.

De club van Memphis Depay en Kenny Tete bracht vrijdag een verklaring naar buiten met het verzoek het stopzetten van de Ligue 1 te heroverwegen. Volgens voorzitter Jean-Michel Aulas was die beslissing haastig en voorbarig, zeker gezien het feit dat voetbalclubs op 2 juni de training mogen hervatten en op een later moment vriendschappelijke wedstrijden zijn toegestaan.

Maar Maracineanu is niet gevoelig voor de argumenten van Aulas. "Ik krijg dagelijks brieven van meneer Aulas, met iedere dag nieuwe scenario's", verzuchtte de minister. Volgens Maracineanu schrijft Aulas zoveel scenario's dat hij beter een film kan maken.

Voorzitter Jean-Michel Aulas (r) van Olympique Lyonnais tijdens de presentatie van Memphis Depay in 2017

De minister, een voormalig topzwemster, wees er ook op dat Aulas de voorzitter is van het overkoepelende orgaan van Ligue 1-clubs. "Toen de Ligue 1 besloot de competitie te staken, had hij zijn zegje moeten doen."

Geen Europees voetbal

Toen de Franse competitie een maand geleden werd gestaakt, stond Lyon op de zevende plaats. Daardoor grijpt de club voor het eerst sinds 1997 naast Europees voetbal. In de stilgelegde Champions League van dit seizoen staat Olympique in de achtste finales.

Minister Maracineanu had nog wel een voorstel voor Aulas: "Als er in juli weer vriendschappelijke wedstrijden mogen worden gespeeld, kunnen de televisierechten het verlies misschien compenseren. En als hij inderdaad het algemene belang van het voetbal op het oog heeft, stel ik voor dat hij een bijdrage levert aan het Franse solidariteitsfonds voor de sport."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl