AFP
NOS Sport

Seizoen Formule 1 start begin juli met twee weekenden in Oostenrijk

Het Formule 1-seizoen start definitief op zondag 5 juli in Oostenrijk met een race zonder publiek. De Oostenrijkse overheid heeft toestemming gegeven voor twee grand prixs op het circuit van Spielberg. De tweede race is op zondag 12 juli.

De start van het seizoen is uitgesteld vanwege het wereldwijde coronavirus. Het is een unicum dat een F1-seizoen zo laat en met twee races op hetzelfde circuit start.

De Formule 1 heeft daar een belang bij, omdat er gestreefd wordt naar een seizoen met minimaal vijftien races. Daarmee zou de Formule 1 aan de minimale eis van de televisierechtenhouders voldoen.

Toch met publiek?

Het is de verwachting dat er per race ongeveer 1.000 personen op het circuit aan het werk zullen zijn. Die moeten van elkaar gescheiden worden. Er wordt naar verluidt nog gesproken om voor de race in Oostenrijk alsnog in zeer beperkte mate publiek toe te laten.

Op korte termijn wordt ook bekend hoe de rest van het Formule 1-seizoen eruit komt te zien. Donderdag werd bekend dat de Grand Prix van Zandvoort definitief is uitgesteld naar 2021.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl