Álex Rins (l) en Marc Márquez, vorig seizoen in actie tijdens de GP op Silverstone
NOS Sport

Ook MotoGP-races in Groot-Brittannië en Australië van de baan

De internationale motorsportfederatie FIM heeft de GP's van Groot-Brittannië (30 augustus) en Australië (25 oktober) geschrapt in verband met de coronapandemie.

In maart werd in Qatar nog wel geracet in de Moto2- en Moto3-klasse. De race in de MotoGP ging daar toen al niet door. Alle races die daarna kwamen, werden afgelast of uitgesteld.

De WK-organisatie is nog altijd bezig een nieuwe kalender op te stellen voor dit seizoen. Voor de GP's op het Britse Silverstone en het Australische Phillip Island is logistiek en operationeel geen ruimte meer, zei organisator Carmelo Ezpeleta. "We vragen om geduld, we wachten tot de situatie verbetert."

Herstart in Spanje?

Eerder ging er al definitief een streep door de TT van Assen en de GP's van Finland en Duitsland.

Er zijn plannen voor een herstart van het seizoen, zonder publiek, op 19 juli in het Spaanse Jerez de la Frontera. Die GP stond aanvankelijk voor 3 mei op de kalender. Volgens de oorspronkelijke kalender zou de eerstvolgende GP op 9 augustus in het Tsjechische Brno zijn.

Op het TT Circuit van Assen stond afgelopen woensdag de eerste echte trainingsdag in maanden op het programma. Ook de Nederlanders Bo Bendsneyder en Michael van der Mark waren van de partij.

Motorcoureurs kunnen los op Assen: 'Kan niet wachten om weer echt te racen'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl