ANP
NOS Sport

Blije Bendsneyder ruilt pizza's Hawaii weer in voor motorsportciruit

Wie de laatste maanden een pizza bestelde bij Oud Kempen in het Zeeuwse Stavenisse, stond een half uurtje later zomaar oog in oog met een van de vaandeldragers van de Nederlandse motorsport. Bo Bendsneyder besteedde zijn noodgedwongen coronapauze namelijk nuttig.

Waar de 21-jarige Bendsneyder voor de coronapandemie rondreed in de Moto2, het opstapje naar koningsklasse MotoGP, deed hij dat de laatste maanden rondom Stavenisse. In een bestelbus en namens het eetcafé van zijn oom, in plaats van op twee wielen namens zijn ploeg NTS RW Racing GP.

Snelste van het dorp

"Mijn oom moest gaan bezorgen, omdat het restaurant dicht moest", aldus Bendsneyder. "Ik help met bezorgen, met pizza's bakken; ik help waar ik kan helpen."

Met een pizza pepperoni en Hawaii naast hem in de bus, maakte Bendsneyder optimaal gebruik van zijn ervaring met hard rijden. De bezorgtijden van het eetcafé liggen laag, maakt de motorcoureur duidelijk. Met een grijns: "Ik ben de snelste van het dorp."

Hoe lekker de bestelbus ook reed en hoe blij zijn oom ook met hem was, het liefst maakt Bendsneyder zijn kilometers natuurlijk op het circuit, met een motor onder zich. Woensdagmorgen kon hij op dat vlak eindelijk weer eens zijn hart ophalen. Op het TT Circuit in Assen stond de eerste echte trainingsdag in maanden op het programma.

Bendsneyder: "Heel fijn om eindelijk weer te kunnen rijden. Ik heb na de seizoensstart in Qatar eigenlijk geen motor meer aangeraakt, we staan bijna twee maanden stil. In het derde rondje voelde ik me weer als altijd, fijn om dat gevoel weer te hebben."

Woensdag reden onder anderen Bendsneyder en Michael van der Mark voor het eerst in maanden weer eens rondjes over een circuit. De testdag was een initiatief van bondscoach Barry Veneman:

Motorcoureurs kunnen los op Assen: 'Kan niet wachten om weer echt te racen'

Zoals het er nu naar uitziet, moet Bendsneyder er in het weekend van 17, 18 en 19 juli weer echt staan. Dan staat, uiteraard met een sterretje en onder voorwaarden, de herstart van het seizoen op het programma. Plaats van handeling: het Spaanse Jerez de la Frontera.

Raar zonder fans

Publiek is dan niet welkom. "Dat zal raar aanvoelen. Helemaal in Spanje, waar de tribunes altijd vol zitten", aldus Bendsneyder.

"Het publiek is voor ons zeker een factor. Als je hier in Assen de laatste chicane in gaat en dan al dat publiek ziet, geeft dat energie. In Spanje is dat misschien anders, ze zullen daar niet voor jou juichen. Maar het geeft toch een soort energie om beter te presteren."

Het zal dus even wennen zijn, die eerste rondjes in Jerez. Bendsneyder: "Maar het belangrijkste is dat wij weer op de motor kunnen zitten."

ANP
Bo Bendsneyder werd vlak voor de coronapandemie elfde in Qatar, zijn beste resultaat ooit

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl