NOS Sport

Het moment van Bo Bendsneyder: 'Unieke zege op thuiscircuit'

Door de coronacrisis trainen de meeste topsporters thuis. En dus zal hij of zij misschien vaker terugdenken aan dat ene bijzondere moment in zijn of haar carrière. Of aan een moment van een andere sporter dat inspiratie biedt.

Vandaag in deze serie: het moment van Bo Bendsneyder.

Het moment van Bo Bendsneyder: 'Eerste thuiswedstrijd, eerste zege'

28 juni 2014, Assen. De dan 15-jarige Bendsneyder heeft een dag eerder voor eigen publiek de snelste ronde neergezet in zijn derde raceweekend in de Red Bull Rookies Cup, de motorraceklasse voor talenten. Vandaag is het tijd voor meer.

En meer wordt het. Bendsneyder gaat na zestien ronden als eerste over de finish en boekt zijn eerste Rookie-overwinning. "Op mijn thuiscircuit. Dat moment was uniek."

"Ik was de eerste Nederlander die op zijn thuiscircuit won na een hele lange tijd. Dat was heel speciaal, een speciaal moment."

Bo Bendsneyder rijdt tegenwoordig in de Moto2, het voorportaal van de MotoGP

De inmiddels 21-jarige Rotterdammer komt tegenwoordig uit in de Moto2, het voorportaal van het walhalla van de motorsport, de MotoGP. Maar na een 11de plek in de openingsrace in Qatar ligt het seizoen stil en zit Bendsneyder werkloos thuis.

De herinnering aan Assen 2014 helpt hem de moed erin te houden. "Dat soort mooie momenten geeft me hoop om zoiets ooit weer mee te maken, na deze moeilijke tijd."

"Je weet niet wanneer je weer op de motor zit, wanneer je weer volledig fit moet zijn. Maar dat speciale gevoel van toen, daar blijf je elke dag hard voor trainen om dat weer terug te krijgen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl