NOS Voetbal

Onervaren Rankovic kent zijn opdracht: onrustig ADO moet stabiel worden

Rankovic over ambities: 'ADO moet stabiele eredivisieclub worden'

ADO Den Haag moet weer een stabiele eredivisieclub worden. Dat is de opdracht waaraan Aleksandar Rankovic de komende twee seizoenen moet gaan werken, zo werd maandag duidelijk tijdens de presentatie van de Servische trainer.

De 41-jarige Rankovic, die tussen 2005 en 2011 voor ADO speelde, krijgt clubmannen Richard Knopper en Rick Hoogendorp als assistenten naast zich. Voormalig Almere City-coach Michele Santoni completeert de trainersstaf.

Rankovic tekende een contract voor twee jaar bij zijn eerste klus als hoofdtrainer. Hij kreeg naar eigen zeggen dankzij gesprekken met algemeen directeur Mohammed Hamdi en Martin Jol (het hoofd van het technisch hart van ADO) direct het goede gevoel.

Groen-gele gevoelens

"Ik heb een heel warm gevoel bij ADO en heb alles hier meegemaakt. Het Zuiderpark, promotie, degradatie en ook Europees voetbal. Ik heb hier bovendien meer dan tien jaar in de stad gewoond", verwoordde Rankovic zijn groen-gele gevoelens.

Aleksandar Rankovic (links) bij Sparta met hoofdtrainer Henk Fraser

"ADO is geen makkelijke club, maar elke club heeft moeilijke en makkelijke periodes", stelt Rankovic, doelend op de zeventiende plaats waarop ADO dit seizoen is geëindigd.

"We kunnen deze situatie volgend seizoen omdraaien. We moeten een stabiele eredivisieclub worden", aldus de 41-jarige Rankovic.

De oud-middenvelder begon in 2012 in de jeugdopleiding van ADO aan zijn trainersloopbaan en werkte de voorbije drie jaar als assistent van trainer Henk Fraser bij Vitesse en Sparta.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl