Aleksandar Rankovic
NOS Voetbal

Rankovic opvolger Pardew als hoofdtrainer ADO Den Haag

ADO Den Haag heeft Aleksandar Rankovic aangesteld als nieuwe hoofdtrainer. De 41-jarige Serviër zal een contract tekenen voor twee seizoenen bij de club uit de Hofstad.

Rankovic is geen onbekende in Den Haag. Hij speelde tussen 2005 en 2011 voor ADO en na zijn spelerscarrière ging de Serviër er aan de slag als jeugdtrainer. De oud-middenvelder komt over van Sparta Rotterdam, waar hij assistent-trainer was van ex-ADO-trainer Henk Fraser.

De beoogde assistent-trainers van de nieuwe hoofdcoach zijn Michele Santoni (ex-Almere City) en oud-speler Richard Knopper, maar de contractbesprekingen met de twee moeten nog worden afgerond.

Droom

"Het kwam nogal onverwacht eigenlijk", reageert Rankovic bij VI op zijn aanstelling in Den Haag. Ook hij had gelezen dat de club met Maurice Steijn bezig was. "Maar vorige week kreeg ik ineens een telefoontje of we konden praten."

Aleksandar Rankovic (links) bij Sparta met hoofdtrainer Henk Fraser

"Ik kan niet ontkennen dat ik dit graag wilde. Hoofdtrainer zijn in Nederland, het land waar ik opgevoed ben als trainer, is mijn droom. Ik ben ondertussen al acht jaar trainer, dus een beginneling ben ik niet meer. Ik vind het wel grappig dat mensen je wel zo zien, omdat je nog geen hoofdtrainer bent geweest."

Dat ADO Den Haag te boek staat als moeilijke club, doet Rankovic weinig. "Bestaan er ook makkelijke clubs dan? Ik weet er geen eentje in ieder geval. Ik ken de club, ken de mentaliteit van de mensen en van de supporters. Ik denk dat dat wel een voordeel is."

Opvolger Pardew

Bij ADO Den Haag is Rankovic de opvolger van Alan Pardew, die slechts acht wedstrijden als hoofdtrainer op de bank zat bij de eredivisieclub. Het lukte de Engelsman daarin niet om ADO uit de degradatiezone te leiden.

De club stond op de zeventiende plaats toen in maart de coronacrisis een voortijdig einde maakte aan de competitie. Omdat voetbalbond KNVB besloot dat er dit jaar geen clubs degraderen, speelt ADO ook volgend seizoen op het hoogste niveau.

Geen Steijn dus

De verwachting was dat Maurice Steijn de 58-jarige Pardew zou opvolgen. Steijn speelde lange tijd voor de Haagse club. Hij was er met succes hoofdtrainer en zat sinds vorig jaar, na zijn vertrek bij Al-Wahda in Abu Dhabi, zonder club.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl