ANP
NOS Voetbal

ADO bevestigt komst Rankovic, met Jol als hoofd technisch hart

ADO Den Haag heeft de komst van Aleksandar Rankovic bevestigd, de Serviër is voor twee seizoenen aangesteld als de nieuwe hoofdtrainer. Met de komst van Rankovic heeft ADO ook een geheel nieuwe technische staf gepresenteerd en Martin Jol zal aan de slag gaan als hoofd van het technische hart.

Richard Knopper, Michele Santoni en Rick Hoogendorp zullen komend seizoen als assistent-trainers aan de zijde van Rankovic staan. Ook zij tekenen voor twee jaar bij de club uit Den Haag. Het contract van Dirk Heesen, die onder de vorige hoofdtrainer Alan Pardew nog de assistent was en een doorlopend contract had, wordt ontbonden.

Zowel Knopper als Hoogendorp is geen onbekende van de club, de 42-jarige Knopper speelde tussen 2006 en 2010 voor ADO Den Haag, in die periode speelde hij samen met Hoogendorp. Hoogendorp was dit seizoen assistent-trainer van Jong ADO Den Haag en coach van ADO onder 17.

Van adviseur naar 'directeur'

Jol zal op het technische vlak de lijnen uitzetten. Ook Rankovic en Albert van der Dussen maken deel uit van het technische hart. Jol keerde vorig jaar december al terug als technisch adviseur bij de club. "Naast het creëren van meer stabiliteit en continuïteit willen we onder meer de jeugdopleiding een prominentere rol geven", zegt Jol.

"De kloof tussen De Aftrap (het jeugdcomplex, red.) en het stadion moet verkleind worden. Tevens is het zaak om de clubcultuur te bewaken; de stad Den Haag moet in alle opzichten verweven zijn met de club", besluit de 64-jarige Hagenaar.

  • ANP
    Rick Hoogendorp als speler van ADO, in duel met Serginho Greene van Feyenoord (2007)
  • ANP
    Richard Knopper met Danny Buijs (nu trainer FC Groningen) als spelers van ADO (2010)

Eerder deze week kwam al naar buiten dat Rankovic de nieuwe hoofdtrainer van ADO zou worden. Het is voor Rankovic zijn eerste klus als hoofdtrainer. Hij volgt Pardew op, die slechts acht wedstrijden als hoofdtrainer op de bank zat bij de eredivisieclub. Het lukte de Engelsman daarin niet om ADO uit de degradatiezone te leiden.

De club stond op de zeventiende plaats toen in maart de coronacrisis een voortijdig einde maakte aan de competitie. Omdat voetbalbond KNVB besloot dat er dit jaar geen clubs degraderen, speelt ADO ook volgend seizoen op het hoogste niveau.

ANP
Aleksandar Rankovic als assistent bij Sparta met hoofdtrainer Henk Fraser

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl