Vertegenwoordigers van Cambuur en De Graafschap tijdens het kort geding tegen de KNVB

Donderdagavond uitsluitsel voor Cambuur en De Graafschap in zaak tegen KNVB

SC Cambuur en De Graafschap krijgen donderdagavond rond 19.00 uur duidelijkheid of hun strijd tegen het besluit van de KNVB om dit seizoen geen clubs te laten promoveren succes heeft opgeleverd. De voorzieningenrechter van de Rechtbank Midden-Nederland in Utrecht doet dan uitspraak in het kort geding dat beide beide eerstedivisieclubs tegen de voetbalbond hebben aangespannen.

Door de uitbraak van het coronavirus legde de KNVB in maart de competitie stil. Door de overheidsbeperkingen konden de eredivisie en de eerste divisie niet worden uitgespeeld.

Geen promotie/degradatie

Toen duidelijk was dat er dit seizoen niet meer gevoetbald kon worden, besloot de KNVB dat volgend seizoen dezelfde achttien clubs in de eredivisie te laten aantreden. Cambuur (koploper in de eerste divisie) en De Graafschap (tweede achter Cambuur) kregen tot hun grote woede te horen dat promotie er niet inzat.

Cambuur, De Graafschap en de KNVB kunnen na de uitspraak nog in hoger beroep. De clubs kunnen ook nog proberen via een algemene ledenvergadering van de KNVB hun gelijk te halen. In die vergadering kunnen dan alle profclubs zich uitspreken over de besluitvorming van het bestuur betaald voetbal.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl