Rafael Nadal beschouwt 2020 als een verloren tennisjaar Pro Shots
Sport en corona

Hoewel onder meer Roland Garros en de US Open vooralsnog op de tenniskalender van 2020 prijken, houdt Rafael Nadal er serieus rekening mee dat pas in januari voor het eerst weer gespeeld gaat worden.

"Ik hoop dat we voor het einde van het jaar nog de baan op kunnen, maar ik denk het niet...", zegt de Spaanse nummer 2 van de wereld in de Spaanse krant El País. "Ik ben in mijn hoofd al bezig met de Australian Open. Ik denk dat het tennisjaar 2020 vrijwel verloren is."

Grand Slams

De organisatie van Wimbledon besloot vorige maand al dat er vanwege de coronapandemie pas in 2021 weer op het heilige gras in Londen getennist gaat worden. Ook het grastoernooi van Rosmalen slaat noodgedwongen een jaar over.

Rafael Nadal is de huidige nummer 2 van de wereldranglijst ANP

Roland Garros staat nog wel op de tenniskalender, zij het later dan normaal. Het toernooi in Parijs is verplaatst naar de herfst. Over de US Open, die op 31 augustus van start zouden moeten gaan in het zwaar getroffen New York, wordt pas in juni een besluit genomen.

Ook Haase pessimistisch

Nadal staat niet alleen in zijn zorgen om het tennisjaar 2020. Een maand geleden sprak Robin Haase al de verwachting uit dat hij pas volgend jaar weer de tennisbaan op mag.

Skypen met Haase: 'Denk dat er dit jaar niet meer gespeeld wordt'

STER reclame