De selectie van Köln tijdens een training in april
NOS Voetbal

Tien spelers Duitse profclubs besmet, woensdag overleg over Bundesliga

Tien spelers uit de eerste en tweede Bundesliga zijn positief getest op het coronavirus. Dat is gebleken uit tests die zijn uitgevoerd bij alle 36 voetbalclubs. Ook de trainers en andere begeleiders van de Duitse clubs werden gecontroleerd.

In totaal zijn er 1.724 tests uitgevoerd. "De genomen maatregelen, waaronder de isolatie van positieve gevallen, zijn door de clubs volgens de richtlijnen van de gezondheidsinstanties uitgevoerd", liet de Deutsche Fußball Liga (DFL) weten.

Geen nieuwe besmettingen bij Köln

Bij een tweede testronde op het coronavirus bij FC Köln zijn geen nieuwe besmettingen geconstateerd. Vorige week werden twee spelers en een fysiotherapeut van de club uit de Duitse Bundesliga positief getest en in quarantaine geplaatst.

Daardoor groeide in Duitsland de twijfel over de haalbaarheid van het plan om de voetbalcompetitie binnenkort voort te zetten. Bij groen licht van de Duitse regering hoopt de Bundesliga op 15 of 22 mei (zonder publiek) weer te beginnen.

Volgens FC Köln zijn alle andere spelers en begeleiders zondag opnieuw getest. "Alle door een onafhankelijk laboratorium uitgevoerde tests waren negatief. Het team zal maandag dus opnieuw trainen, geheel volgens de richtlijnen van de DFL", aldus de club.

Kleine groepen

Bij alle Bundesligaclubs wordt momenteel in kleine groepjes getraind, in afwachting van een besluit over het doorgaan van de competitie. Bondskanselier Angela Merkel en de minister-presidenten van de zestien deelstaten buigen zich komende woensdag over de kwestie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl