Marouane Fellaini
NOS Voetbal

Fellaini leent noodlijdende ex-club Standard Luik drie miljoen euro

Het in financieel zwaar weer verkerende Standard Luik krijgt hulp van een oude bekende. Marouane Fellaini is bereid om de club, waar hij vanuit de jeugd doorstroomde en zijn profdebuut maakte, een bedrag van drie miljoen euro te lenen.

Belgisch international Fellaini, die is hersteld van het coronavirus, stond onder contract bij Everton en Manchester United en boert momenteel goed bij Shandong Luneng in de Chinese competitie. De lening aan zijn oude club moet binnen drie jaar worden terugbetaald.

Ook international Axel Witsel steunt zijn oude club. De geboren Luikenaar, die momenteel onder contract staat bij Borussia Dortmund, investeerde eerder in Standard en is nu aandeelhouder. Hij vroeg vervolgens hulp aan zijn collega Fellaini.

Ali Lukunku en Maouane Fellaini (r) in 2006 bij Standard Luik

Tienvoudig landskampioen Standard kampt namelijk met grote financiële problemen en moet vrezen voor een degradatie naar de amateurs. De proflicentie van de club is afgenomen.

Dat gebeurde nadat een commissie een negatief nettoresultaat van ruim 14 miljoen euro had opgemerkt in de cijfers van Standard. Ook zou er nog ruim één miljoen euro aan acht spelers betaald moeten worden. Standard ging in beroep tegen de straf en hoort op 5 mei de uitspraak.

Clubs op omvallen

Het Belgische voetbal kent behoorlijk veel clubs met problemen. Zeven van de 24 profclubs hebben op het moment nog geen licentie voor komend seizoen. Lokeren is al failliet verklaard, terwijl Lommel, Moeskroen en Roeselare op omvallen staan.

Ondertussen blijft het onduidelijk wat er met de competitie, die stil is gelegd vanwege het coronavirus, gaat gebeuren. Waarschijnlijk wordt er op 4 mei meer bekend. Standard staat momenteel vijfde.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl