ANP | NOS

Goedemorgen! Om stil te staan bij de bevrijding van Kamp Amersfoort is er vanmiddag een digitale herdenking. En sportliefhebbers kunnen nog een keer genieten van de Amstel Gold Race van vorig jaar, met Mathieu van der Poel als winnaar.

Er is vandaag veel ruimte voor de zon, alleen in het zuiden zijn in de ochtend een paar wolken aanwezig. Het wordt 16 tot 20 graden. Ook de komende dagen is er volop zon, maar gaat het wel harder waaien.

NOS

Moet je vandaag toch de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. Check hier de aangepaste dienstregeling voor het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • De bevrijding van Kamp Amersfoort, 75 jaar geleden, wordt herdacht. Het oorspronkelijke programma gaat vanwege corona niet door. In plaats daarvan komt een film van herdenkingsactiviteiten online.
  • Bij gebrek aan 'echte' sport haalt NOS Studio Sport herinneringen op aan de Amstel Gold Race van vorig jaar. Mathieu van der Poel behaalde toen op onvoorstelbare wijze de overwinning. Vanaf 15.00 uur op NPO 1, op NOS.nl en in de app.
  • Het toerisme is door corona helemaal tot stilstand gekomen. Later vandaag een verhaal over de gevolgen voor de zwaarst getroffen Europese landen.

Wat heb je gemist?

Artiesten van over de hele wereld hebben bij het evenement One World: Together at Home zorgpersoneel, supermarktmedewerkers en andere mensen die doorwerken in de coronacrisis bedankt. Initiatiefnemer Lady Gaga sprak van een "liefdesbrief" aan alle doorwerkers.

In een live-uitzending en -stream traden onder anderen de Rolling Stones, Stevie Wonder, Elton John, Taylor Swift, Paul McCartney en Celine Dion op vanuit huis. Ook Oprah Winfrey, David Beckham en de voormalige first ladies Michelle Obama en Laura Bush waren te zien.

Taylor Swift zong het lied 'Soon you'll get better':

Ander nieuws uit de nacht

En dan nog even dit:

De politie heeft gisteravond een kijkje genomen bij een mondkapjeswinkel in de Amsterdamse Jordaan. Daar zouden gecertificeerde chirurgische FFP2-mondkapjes verkocht worden voor 9 euro per stuk. Drie stuks kosten 25 euro. Er mag alleen contant afgerekend worden. Een van de agenten sprak van "Een vreemde situatie". maar zei dat het aan de gemeente is om te kijken wat er met de winkel moet gebeuren. Ondertussen wijzen verschillende overheidsdiensten naar elkaar.

Zo ziet het eruit in de mondkapjeswinkel NOS

STER reclame