Robin Gosens
NOS Voetbal

'Gosens had uitnodiging Duitse voetbalbond binnen voor interland'

Met een Duitse moeder en een Nederlandse vader heeft Atalanta-speler Robin Gosens een keuze. Wil hij international worden voor Duitsland of Nederland? Hij twijfelde er lang over, maar Gosens heeft de keuze inmiddels gemaakt, zo lijkt het.

De Italiaanse sportkrant Gazzetta dello Sport meldt dat Gosens een uitnodiging zou krijgen voor de interland van Duitsland tegen Italië.

Hij had vanavond kunnen debuteren voor het Duitse nationale elftal in de oefenwedstrijd, die door de mondiale coronacrisis echter werd afgelast.

'Lastige keuze'

Vorige maand liet Gosens weten de knoop nog niet te hebben doorgehakt. "Ik ben net over de grens in Duitsland opgegroeid, dus aan de ene kant voel ik mij Duits. Maar ik heb ook lang in Nederland gevoetbald. Beide dus."

Gosens in februari: 'Nog geen belletje van Koeman of Löw gehad'

"Het zijn allebei voetbalgekke landen en landen die leven voor het voetbal. Als ik echt moet kiezen, vind ik het een lastige keuze. Persoonlijk heb ik nog niks gehoord van beide kanten. Ik hoor vooral de media daarover."

Van Heracles naar Champions League

Gosens speelde in Nederland voor Vitesse, FC Dordrecht en Heracles Almelo voordat hij in 2017 de overstap maakte naar Noord-Italië. Atalanta draait mee in de top van de Serie A, het staat momenteel vierde op de ranglijst.

In de Champions League werd, vlak voor het stilleggen van de competities door de corona-uitbraak, de kwartfinales van de Champions League bereikt ten koste van Valencia.

Bergamo is een van de zwaarst getroffen steden in Noord-Italië, dat zwaar te lijden heeft onder het coronavirus.

Voordat de crisis uitbrak en het voetbal stil kwam te liggen, maakte verslaggever Jeroen Stekelenburg een reportage in Bergamo met Gosens, Marten de Roon en Hans Hateboer.

De drie van Atalanta Bergamo leven hun voetbalsprookje in Italië

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl