Gabriele Gravina, de voorzitter van de Italiaanse voetbalbond
NOS Voetbal

Voorzitter Italiaanse voetbalbond schrijft Serie A-seizoen nog niet af

"Zolang er een kans is dat we de Serie A kunnen uitspelen, zal ik die levend houden." Wat Gabriele Gravina, de voorzitter van de Italiaanse voetbalbond betreft, gaat de competitie in de hoogste afdeling van het profvoetbal in Italië nog hervat worden. Ondanks alle perikelen waarin het zwaar door het coronavirus getroffen land verzeild is geraakt.

Gravina denkt dat de strijd in de Serie A, die al sinds 9 maart stilligt, ook in juli of zelfs augustus afgewerkt kan worden. Hij gaat daarbij gemakshalve voorbij aan het feit dat veel contracten van voetballers bij hun clubs op 30 juni aflopen.

"Ik geef niet snel op", laat de preses weten. "De gezondheid van alle Italianen is nu het belangrijkst. Maar de resterende twaalf speelronden zijn in 45 tot 60 dagen af te werken. En in het uiterste geval kunnen we de competitie ook met play-offs afsluiten."

Ook spelers met coronavirus

Het coronavirus heeft flink huisgehouden in Italië, waar al meer dan 7.500 doden zijn geregistreerd. Het epicentrum van de pandemie ligt in het noorden van het land, maar het aantal infecties lijkt daar af te nemen. In het zuiden daarentegen raken juist steeds meer mensen besmet.

Bij enkele clubs in de Serie A zijn ook spelers positief getest op het coronavirus. Afgelopen dinsdag was Marco Sportiello, de reservedoelman van Atalanta Bergamo, de vijftiende en vooralsnog laatste in de rij.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl