Daniele Rugani, concurrent van Matthijs de Ligt bij Juventus
NOS Voetbal

Teamgenoot van De Ligt bij Juventus besmet met coronavirus

De paniek om het coronavirus in Italië is weer toegenomen nu voetballer Daniel Rugani positief is getest. De verdediger is een teamgenoot van Matthijs de Ligt bij Juventus.

De club uit Turijn heeft dat via zijn officiële kanalen laten weten.

Vanwege het coronavirus is de Italiaanse voetbalcompetitie al stilgelegd tot en met 3 april. Het is onduidelijk of de Serie A daarna gewoon weer kan worden hervat.

Volgens de bond (FIGC) is het zelfs niet ondenkbaar dat de competitie niet wordt uitgespeeld. Het Juventus van De Ligt en de besmette Rugani is na 26 van de 38 speelronden koploper.

Meer maatregelen

Op 23 maart hoopt de voetbalbond een besluit te kunnen nemen over het vervolg van de competitie, maar mogelijk worden er intussen nog meer maatregelen genomen om verdere verspreiding van het virus tegen te gaan.

Marten de Roon van Atalanta Bergamo liet in gesprek met Langs de Lijn En Omstreken al doorschemeren het niet ondenkbaar te vinden als ook alle clubtrainingen voorlopig worden geschrapt.

Intussen staan er nog wel wat Europese duels van Italiaanse clubs op de agenda, waaronder Juventus-Olympique Lyonnais in de Champions League volgende week.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl