Marten de Roon
NOS Voetbal

De Roon: 'Als we binnenkomen, komt thermometertje al tevoorschijn'

Trainen, thuiszitten, beetje Netflix kijken en slapen. Grof geschetst ziet het leven van Oranje-international Marten de Roon er nu zo uit, middenin het gebied dat zo hard getroffen is door het coronavirus.

"De stad is leeg", omschrijft hij het straatbeeld in Bergamo, in het noorden van Lombardije. Het leven ligt stil. "Het is wel een beetje saai aan het worden."

Met een speciaal document in de auto mag De Roon in elk geval zijn huis nog uit. "Je mag je eigenlijk alleen verplaatsen als het voor werk is of voor gezondheidsredenen, anders is het niet de bedoeling dat je de straat op gaat."

Met Atalanta Bergamo plaatste hij zich dinsdag voor de kwartfinales in de Champions League. Ronald Koeman nam hem op in de voorselectie van Oranje.

Knappe prestatie

In het lege stadion van Valencia was echter niet de ontlading die de knappe prestatie van De Roon en zijn ploeg verdiende. En het is de vraag of de middenvelder nog af kan reizen naar Nederland, mocht Koeman hem definitief selecteren voor de duels met de VS en Spanje.

"Op dit moment is er weinig duidelijkheid", zegt De Roon over de voortgang van het voetbal. De besmetting bij Juventus-verdediger Daniele Rugani zal de situatie niet ten goede komen.

"Alle maatregelen zijn genomen", merkt De Roon. "Als we binnenkomen op de club, komt het thermometertje al tevoorschijn."

"Iedereen wordt elke dag gecontroleerd, gevraagd hoe hij zich voelt. Wij worden wel dagelijks gecontroleerd en op dit moment ben ik zelf niet besmet."

De Roon is alleen, zijn familie zit nu in Nederland.

Hoe eenzaam zijn bestaan door alle noodmaatregelen ook is, wel voelt hij zich veilig. "Er wordt hier alles aan gedaan om het in te dammen. Eigenlijk is het ook zaak voor andere landen om net zo serieus met de situatie om te gaan als hier."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl