EPA/NOS
NOS Nieuws

Wekdienst 30/3: Madrid rouwt en oordeel over terugkeer Moszkowicz als advocaat

Goedemorgen! In Madrid is een periode van officiële rouw begonnen. En Bram Moszkowicz hoort of hij mag terugkeren als advocaat; hij mag zijn beroep niet meer uitoefenen sinds 2013.

Het weer: verspreid over het land buien, in de middag klaart het op en pas in de avond wordt het overal droog. Het wordt een graad of 8. Morgen blijft het zonnig.

Weerplaza

Vandaag op pad? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • In Madrid is een periode van officiële rouw begonnen. In de stad zijn meer dan 3000 mensen om het leven gekomen door het coronavirus. De vlaggen hangen er halfstok en op het middaguur is dagelijks een minuut stilte. Ook vandaag houden we je in ons liveblog op de hoogte van het laatste coronanieuws.
  • Het Hongaarse parlement stemt zeer waarschijnlijk over een wetsvoorstel dat de regering in staat stelt per decreet te regeren. Als de wet wordt aangenomen, krijgt de regering de mogelijkheid om voor onbepaalde tijd te regeren zonder toezicht.
  • Bram Moszkowicz hoort of hij mag terugkeren als advocaat; hij mag zijn beroep niet meer uitoefenen sinds 2013. De Orde van Advocaten wil niet dat hij terug komt, maar Moszkowicz ging in beroep.

Wat heb je gemist?

De Nederlandse overheid bestelde twee weken geleden extra beademingsapparaten bij Philips, vertelde topman Frans van Houten in het tv-programma Op1. De voorraad van het bedrijf was op dat moment al aan andere landen verkocht. De topman ging niet in op de vraag of de bestelling aan de late kant was.

Volgens Van Houten heeft de hele wereld "niet scherp genoeg naar China gekeken en gedacht dat het wel mee zou vallen". Philips heeft zaterdag 100 beademingsapparaten geleverd aan de Nederlandse overheid. In totaal zijn er 1000 besteld. Het bedrijf probeert de productie flink op te schroeven om die zo snel mogelijk te leveren.

Philips-topman Van Houten vertelt dat hij en zijn medewerkers er slapeloze nachten van hebben:

Philips-topman over beademingsapparaten: 'Ik krijg hier slapeloze nachten van'

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

De Belgische zender VTM laat elke dag een drone vliegen om te laten zien dat niemand er alleen voor staat. Zodra bekend is waar de drone gaat vliegen, gaat iedereen aan de slag om elkaar vanuit huis een hart onder de riem te steken.

Dat ziet er zo uit:

België is in de ban van deze drone

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl