Tim Lips op de rug van Bayro in 2018
NOS Sport

Drama voor eventingruiter Lips: 'droompaard' Bayro overlijdt plotseling

De olympische ambities van eventingruiter Tim Lips hebben een flinke knauw gekregen en dat komt niet door het coronavirus. Het paard waarmee Lips naar Tokio dacht te gaan, Bayro, is plotseling overleden.

Op Instagram laat Lips weten dat de 14-jarige ruin is overleden aan koliek, een bij paarden gevreesde aandoening in de buik.

Lips is danig aangeslagen. "Ik heb meer bijzondere paarden in mijn leven gehad, maar Bayro was absoluut de nummer 1! Een paard met zo'n lief karakter, zo intelligent, zo veel kwaliteit. Een absoluut droompaard."

Lips veroverde in 2017 en 2018 met Bayro de Nederlandse titel. De combinatie was vorig jaar op de EK dicht bij een podiumplaats, maar een springfout op het laatste onderdeel kostte Lips een medaille.

Eventingteam niet naar Tokio, Lips wel

Het Nederlandse eventingteam liep vorig jaar kwalificatie voor de Spelen mis, maar individueel plaatste Lips - de huidige nummer twaalf van de wereld - zich wel voor Tokio.

Met Bayro had Lips de 21ste plaats van de Olympische Spelen in Rio de Janeiro willen verbeteren. Met welk paard hij nu naar Tokio gaat, is nog niet bekend. Waarschijnlijk Herby of Eclipse.

In oktober liep het eventingteam in Boekelo kwalificatie voor de Spelen mis. Tim Lips was daar niet bij aanwezig, omdat hij Bayro rust wilde geven een maand na de EK.

Eventingteam stuntelt in Boekelo en kan Tokio vergeten

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl