NOS Sport

Olympische droom eventingteam eindigt in Boekelo: 'Alles ging mis'

Eventingteam stuntelt in Boekelo en kan Tokio vergeten

Bij de military in Boekelo is er een streep gegaan door de olympische droom van het Nederlandse eventingteam. Om naar Tokio te gaan, had Oranje boven België en Zwitserland moeten eindigen. Dat zit er niet meer in.

Nederland eindigde de voorlaatste dag als elfde ver achter België (derde) en Zwitserland (vijfde). Topruiter Tim Lips deed niet mee en de score van Andrew Heffernan kon de prullenbak in, omdat zijn paard Gideon drie keer weigerde een hindernis te nemen.

Geen toppaarden

Tot overmaat van ramp kreeg Raf Kooremans ook nog strafpunten omdat zijn paard Dimitri een hindernis miste. "Echt een kloteweigering. Mijn paard had zijn aandacht niet bij de sprong, hij was niet gefocust."

Bondscoach Bettina Hoy kon het allemaal niet geloven: "We hebben het hele jaar al alle pech die je maar kunt hebben. Echt alles ging mis. We hebben goede ruiters, maar geen toppaarden."

Andrew Heffernan in actie tijdens de military in Boekelo

De military in Boekelo was het tweede en laatste kwalificatiemoment voor de Spelen. Het EK afgelopen zomer in Duitsland was het eerste. Daar eindigde Nederland als negende, waar een plek bij de beste zes vereist was.

Lips en Blom individueel wel op koers

Tim Lips, Nederlands beste ruiter, en Merel Blom liggen individueel wel op koers voor een olympisch ticket. Lips doet niet mee in Boekelo omdat zijn sterkste paard (Bayro) rust heeft gekregen na het EK en zijn reservepaard (Eclipse) geblesseerd is.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl