NOS Sport

Lips zesde bij EK eventing, Klimke prolongeert titel

Klimke grijpt Europese titel eventing, Lips zesde

Tim Lips is tijdens de Europese kampioenschappen eventing in het Duitse Luhmühlen zesde geworden. Met zijn paard Bayro NOP gooide Lips er tijdens het afsluitende springparcours één balk af, waardoor de Nederlandse combinatie van de vierde naar de zesde plaats zakte. Een foutloze rit zou goed zijn geweest voor een bronzen medaille.

De Europese titel werd geprolongeerd door Ingrid Klimke. De Duitse amazone bleef foutloos, terwijl haar landgenoot Michael Jung (drievoudig Europees kampioen en regerend olympisch kampioen) één fout maakte. Het brons was voor de Ier Cathal Daniels.

Nederland nog niet naar Tokio

Voor Nederland was het EK eventing een toernooi om snel te vergeten. Alleen Lips deed het goed. De andere vier deelnemers (allemaal amazones) stelden zaterdag teleur op de crosscountry waardoor het team een ticket misliep voor de Olympische Spelen in Tokio. Nederland werd uiteindelijk negende.

Er rest het team van bondscoach Bettina Hoy nog één kans om de deur naar de Olympische Spelen te openen. Als Nederland begin oktober tijdens de military in Boekelo het beste Europese land is op een geschoonde lijst in de Nations Cup, dan is de formatie alsnog verzekerd van deelname in Tokio.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl