Timo Werner Pro Shots

Coronavirus of niet, bij Bundesliga-club RB Leipzig zijn de trainingen weer hervat. De spelers van de nummer drie van Duitsland en kersvers kwartfinalist in de Champions League meldden zich vrijdag na een week afwezigheid voor het eerst weer op de club.

Er was geen groepstraining, alleen individuele trainingen met de bal. De spelers werden over drie velden verdeeld. "Er is veel solidariteit onder elkaar. We willen het seizoen afmaken en de toeschouwers weer voetbal aanbieden. Voetbal verbindt ons", zei sportdirecteur Markus Krösche tegen Sky.

Coach roept juist op om thuis te blijven

Gek genoeg roept trainer Julian Nagelsmann, die de training leidde, alle Leipzig-volgers op Twitter op om vooral binnen te blijven: "We moeten solidair zijn met elkaar en ons leven aanpassen om het virus te bestrijden. Samen zijn we sterk."

Voor, tijdens en na de training van Leipzig werd contact tussen de spelers zoveel mogelijk vermeden. Ze kleedden zich in hun eigen kamers op het trainingscomplex om, lunchten daar ook en moesten in hun eentje naar het trainingsveld lopen.

"De jongens deden eindelijk wat ze het leukst vonden: voetballen en de bal op hun voeten voelen. Ze schoten op doel en oefenden op passen en dribbelen", aldus sportdirecteur Krösche. Zaterdag en zondag zal Leipzig ook zo trainen.

De Bundesliga ligt in ieder geval tot en met 2 april stil. "Mensen willen voetbal zien en hebben een kleine verandering nodig in deze tijden", vindt Krösche.

STER reclame