Marcel Sabitzer viert zijn treffer

RB Leipzig kwartfinalist na soevereine zege op Tottenham

RB Leipzig heeft zich voor het eerst in de nog jonge clubgeschiedenis geplaatst voor de kwartfinales van de Champions League. De Duitsers versloegen Tottenham Hotspur door twee treffers van Marcel Sabitzer en een goal van Emil Forsberg met 3-0.

Drie weken eerder zegevierde het in 2009 opgerichte RB Leipzig al met 1-0 in Londen door een benutte penalty van Timo Werner.

Kwaliteitsverschil

Toen had de ploeg van de nog maar 32-jarige trainer Julian Nagelsmann het verschil tegen de verliezend finalist van vorig seizoen al groter kunnen maken, maar dat liet het na. Leipzig bracht het kwaliteitsverschil dit keer wel meer tot uitdrukking.

Na tien minuten schoot Marcel Sabitzer al raak via de vingertoppen van doelman Hugo Lloris en de binnenkant van de paal. Aanvoerder Sabitzer kopte niet veel later op aangeven van ex-PSV'er Angeliño de 2-0 binnen. Kort daarvoor zag Timo Werner een goal wegens buitenspel geannuleerd worden.

Angeliño krijgt instructies van Nagelsmann

Tottenham, zonder de geblesseerde Steven Bergwijn, beet alleen vlak voor rust even van zich af. Leipzig-keeper Peter Gulacsi redde op een poging van Giovani Lo Celso.

In de tweede helft vielen er weinig uitgespeelde kansen te noteren. Tottenham kon geen potten breken, waardoor Leipzig simpel stand hield. In de slotfase maakte de net ingevallen Forsberg er nog 3-0 van.