Max Verstappen in Barcelona
NOS SportAangepast

Lot Formule 1-race Zandvoort onzeker: verplaatst of geschrapt

Het doorgaan van de Formule 1-race op Zandvoort staat ernstig onder druk. Vanwege de crisis rond het coronavirus hebben de internationale autosportfederatie FIA en de organisatie van de Formule 1, de FOM, besloten de start van het Formule 1-seizoen uit te stellen. Verwacht wordt dat het circus eind mei weer van start gaat, waarmee dus een vraagteken komt te staan achter de Grand Prix van Nederland, die voor 3 mei gepland stond.

Eerder vandaag was al duidelijk geworden dat de start van het Formule 1-seizoen volledig in het water valt. Na het schrappen van de openingsrace in Australië werd besloten ook de races in Bahrein (22 maart) en Vietnam (5 april) uit te stellen. En nu is dus besloten pas eind mei weer te gaan racen.

Zandvoort: 'Proberen helderheid te krijgen'

Daarmee kan een streep gezet worden door de Grand Prix van Nederland in Zandvoort op 3 mei. Of de FIA en de FOM een nieuwe datum plannen voor Grote Prijs van Nederland of dat de race geheel wordt geschrapt is nog niet duidelijk. De FIA en de FOM hebben laten weten zich te beraden op een nieuwe invulling van de kalender. Ook het lot van de Grand Prix van Spanje (10 mei) en de Grand Prix Monaco (24 mei) is nog onzeker.

"We hebben nog geen officieel bericht ontvangen dat Zandvoort van de kalender af is. Daar proberen we nu helderheid over te krijgen", aldus directeur Robert van Overdijk van Circuit Zandvoort.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl