Max Verstappen in Melbourne AFP

De teleurstelling is groot, maar het begrip om de Grand Prix van Australië te schrappen vanwege het coronavirus overheerst onder de coureurs van de Formule 1. Ook Max Verstappen had zich veel voorgesteld van de start van het Formule 1-seizoen.

Verstappen is vrijdag, vrijwel direct nadat de GP van Australië werd afgelast, teruggekeerd naar zijn woonplaats Monaco. "We keken allemaal uit naar de start van het nieuwe seizoen", verwoordde Verstappen de teleurstelling bij alle coureurs. "Natuurlijk ben ik teleurgesteld, maar we begrijpen allemaal dat dit uiteindelijk de juiste beslissing was."

Formule 1-baas Chase Carey staat de media in Melbourne te woord ANP

Dat besluit had nogal wat voeten in de aarde, maar uiteindelijk besloot de Formule 1-leiding kort voor de start van de eerste training een streep te zetten door de race. McLaren, dat inmiddels veel werknemers in quarantaine heeft geplaatst, had al eerder besloten zich terug te trekken aangezien veel leden van het team besmet zijn met het virus.

Meerderheid

"Ik vind het jammer voor de fans en iedereen die bij de race in Australië betrokken is", zei Verstappen. De Nederlander had eerder al verklaard dat als een team zou wegvallen de rest ook niet in actie zou moeten komen. Het is niet bekend of Red Bull tot de teams behoorde die wilden racen of juist voorstander was van afgelasting. De meeste teams lieten blijken niet te willen rijden.

Over ruim een week staat de GP van Bahrein op het programma. Daarover was al besloten dat er geen publiek bij aanwezig zou mogen zijn, maar inmiddels is de vraag of de race überhaupt wel doorgang zal vinden. Hetzelfde probleem geldt voor de GP van Vietnam, van 3 tot en met 5 april.

STER reclame