Een fan met mondkapje tijdens Real Madrid-Manchester City
NOS VoetbalAangepast

UEFA schrapt Champions League-wedstrijden, Premier League gaat wél door

De Champions League-duels Manchester City-Real Madrid en Juventus-Olympique Lyonnais gaan volgende week dinsdag niet door. Ook de Franse bond heeft bekendgemaakt voorlopig niet te gaan voetballen. In de Premier League gaan de wedstrijden vooralsnog wel gewoon door.

De UEFA nam donderdag deze beslissing naar aanleiding van de quarantaine waarin spelers van Real Madrid en Juventus momenteel moeten verblijven. De Franse bond kwam later op de avond met het besluit om alle wedstrijden af te gelasten.

In Spanje is een basketballer van Real Madrid positief getest op het coronavirus. De basketballers en de voetballers maken gebruik van hetzelfde trainingscomplex in Valdebebas. Bij Juventus kampt verdediger Daniele Rugani met het coronavirus.

Nieuwe data voor de wedstrijden zijn vooralsnog onbekend. De duels Bayern München-Chelsea en FC Barcelona-Napoli op 18 maart staan nog wel op het programma.

Engeland: wel voetbal

De Premier League maakte juist bekend dat alle wedstrijden van komend weekend gewoon volgens het programma worden afgewerkt. Ook zijn er gewoon supporters welkom in de stadions.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl